ΧΟΡΗΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΤΡΑΔΗΣ ΣΧΟΙΝΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΒΕΕ

Ο Κυβερνήτης και το πλήρωμα του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου Θωρηκτό «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους προς την εταιρεία “KATΡΑΔΗΣ ΣΧΟΙΝΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΒΕΕ” για την χορηγία υλικών(σχοινιά 8mm), προς κάλυψη αναγκών του πλοίου. Η εταιρεία “ KATΡΑΔΗΣ ΣΧΟΙΝΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΒΕΕ ” με τις χορηγίες της είναι αρωγός και μέτοχος της συνεχούς προσπάθειας συντήρησης /αναβάθμισης του Θωρηκτού «Γ. ΑΒΕΡΩΦ».

ΧΟΡΗΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ LINKAGE HELLAS

0

Ο Κυβερνήτης και το πλήρωμα του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου Θωρηκτό «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους προς την εταιρεία “Linkage Hellas” για την χορηγία ηλεκτρονικού εξοπλισμού αξίας τριών χιλιάδων πεντακοσίων τριανταέξι ευρώ (3.536€), προς κάλυψη αναγκών του πλοίου. Η εταιρεία “Linkage Hellas” με τις χορηγίες της είναι αρωγός και μέτοχος της συνεχούς προσπάθειας συντήρησης /αναβάθμισης του Θωρηκτού «Γ. ΑΒΕΡΩΦ».

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας Θ/Κ “Γ. ΑΒΕΡΩΦ” και Τριήρους “Ολυμπιάς”

0

Την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Θ/Κ ”Γ.Αβέρωφ” και της Τριήρους ”Ολυμπιάς”. Προηγήθηκε δέηση από τον Ιερέα του Πολεμικού Ναυτικού, Συνταγματάρχη Στρατιωτικό Ιερέα, Αρχιμανδρίτη Ιουστίνο Δ. Μαρμαρινό.

Ανακοίνωση για Τριήρη ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Τριήρης ΟΛΥΜΠΙΑΣ από την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 δεν θα βρίσκεται στο χώρο ελλιμενισμού της στο Πάρκο Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης. Θα μεταφερθεί στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας για τον προγραμματισμένο δεξαμενισμό της και την συντήρηση της. Η ημερομηνία επιστροφής της θα κοινοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση.

ΥΠΟΣΤΟΛΗ-ΕΠΑΡΣΗ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΥ ΕΠΙΣΕΙΟΝΤΑ Α/ΓΕΝ

0

Τη Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 στο Π.Ν.Μ. Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ», πλοίο έδρας  του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, πραγματοποιήθηκε η υποστολή διακριτικού επισείοντα παραδίδοντος Α/ΓΕΝ Ναυάρχου Νικόλαου Τσόυνη ΠΝ και η έπαρση του επισείοντα παραλαμβάνοντος Α/ΓΕΝ αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ, ενώ ταυτόχρονα έγινε η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων τους στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

 

Σύσκεψη Επιτροπής Στρατιωτικής Ιστορίας στο Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ»

0

Την Παρασκευή 22/11/2019 πραγματοποιήθηκε επί του Θ/Κ  Γ. ΑΒΕΡΩΦ  σύσκεψη Β’ Εξαμήνου Υπηρεσιών Ελληνικής Επιτροπής  Στρατιωτικής  Ιστορίας.

Μετά το πέρας της σύσκεψης , πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή αναμνηστικών.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΧΟΛΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΟ Θ/Κ Γ. ΑΒΕΡΩΦ

0

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, οι σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη επί του  Θ/Κ  «Γ.Αβέρωφ» , παρουσία του Διοικητού της Σχολής Αντιπτεράρχου (Ι) Λαμπράκη Δημητρίου και του Υποδιοικητού Υποναυάρχου Λυμπέρη Παναγιώτη Π.Ν.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των σπουδαστών για την ιστορία του πλοίου, το οποίο αποτελεί σύμβολο της Ελληνικής ναυτοσύνης και ηρωισμού.

Ο Υποδιευθυντής του Θ/Κ «Γ.ΑΒΕΡΩΦ» Πλωτάρχης Ν.Κουρμουλής Π.Ν. απηύθυνε χαιρετισμό.

Στην συνέχεια ακολούθησε ομιλία του Αντιναυάρχου ε.α Ιωάννη Παλούμπη Π.Ν. για τον Ναυτικό Αγώνα κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους και κατόπιν οι σπουδαστές ξεναγήθηκαν στον χώρο του πλοίου.

Χορηγία Εταιρείας “EUMARIA”

0

Ο Κυβερνήτης και το Πλήρωμα του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου Θωρηκτό  «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους προς την εταιρεία EUMARIA”  του Ομίλου «ΑΦΟΙ ΓΙΑΝΝΙΔΗ Α.Ε.»  για την εκ νέου χορηγία χρωμάτων βαφής, προς κάλυψη αναγκών του πλοίου. Η εταιρεία “EUMARIA”  με τις  χορηγίες  της είναι αρωγός και μέτοχος της συνεχούς προσπάθειας συντήρησης /αναβάθμισης   του Θωρηκτού «Γ. ΑΒΕΡΩΦ».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΡΩΣΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟ Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ»

0

Την Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019, επισκέφθηκε το Θ/Κ «Γ. Αβέρωφ» αντιπροσωπεία Ρώσων Αξιωματικών με επικεφαλή τον αρχηγό ταξιδιού Πλοίαρχο A. Nashinetsky. Οι ανωτέρω ξεναγήθηκαν στους χώρους του πλοίου και εν συνεχεία ακολούθησε παράθεση καφέ στο καρρέ Αξιωματικών.

ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟ Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

0

Την Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα για παραγωγή ντοκιμαντέρ αναφορικά με την ζωή μιας μεγάλης προσωπικότητας της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, του Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού, με σκηνοθέτη τον κ. Κώστα Καλπαγγίδη και βασικό πρωταγωνιστή τον πολυβραβευμένο ηθοποιό του Hollywood Jonathan Jackson.

Επικεφαλής των γυρισμάτων ήταν ο Πατέρας Αρσένιος ο Βατοπαιδινός με την συνδρομή του προϊστάμενου του Γραφείου Εθιμοτυπίας του Θ/Κ «Γ. Αβέρωφ» Ανθυποπλοίαρχο(Ε) Δ. Πήττα Π.Ν.